Káva patří mezi nejoblíbenější nápoje na světě. Spousta lidí si je vychutnává doma, a někdo chodí pravidelně do kaváren. Pokud kávu opravdu milujete, určitě si ji rádi připravujete i doma. Abyste si skutečně vychutnali kávu naplno, měli byste si kupovat pouze kvalitní kávu, kterou si namelete sami doma těsně před přípravou. Jedině tak jsi vychutnáte maximum aroma i chuti. Pro kvalitní kávu do supermarketu chodit nemusíte. Tam ji totiž nenajdete, a je potřeba ji shánět v pražírnách nebo specializovaných e-shopech.
Pražírnu dnes najdete téměř v každém městě, a v nabídkách pražíren se to jen hemží zajímavými druhý káv. Můžete ochutnat jednodruhové kávy, ale samozřejmě i různé směsi. Pražírny se předhánějí tom, kdo připraví každý rok více limitovaných edicí. Za chvíli budou Vánoce, což znamená jediné – pražírny opět připraví spoustu vánoční kávy. Můžete tak ochutnat kořeněné kávy, nebo kávy s kapkou alkoholu. Výsledná chuť kávy je daná tím, jak se káva praží.
Nejluxusnější káva
V pražírnách najdete spoustu kávy, ale všechno je to klasická káva, která se normálně sklidí, suší a potom praží. Existuje jedna káva, která vznikla trochu jinak. Cibetková káva vzniká tak, že se nezralé plody kávovníku stávají potravou malého savce, který se jmenuje cibetka. Ta kávu nestráví, ale vyloučí ji obohacenou o její trávicí enzymy, což má velký vliv na chuť kávy. Nestrávená zrnka se potom musí ručně vybírat z trusu, velice pečlivě se musí umývat a teprve potom se suší a praží. Co se týče chuti, tato káva je opravdu úplně jiná než kterákoliv jiná káva. Jen málokdo má ale bohužel odvahu tuto kávu vyzkoušet, protože vzniká tak jak vzniká. Přesto všechno skuteční kávoví znalci a milovníci dobré kávy tvrdí, že je to vynikající káva, jejíž chuť si nelze splést s jinou kávou. Máte odvahu si šálek dát? Cibetkovou kávu najdete u nás.