Chtěl bych mít bazén


My sídlištní lidé nemíváme léto tak rádi jako třeba nějací venkovani nebo aspoň majitelé chat. A to proto, že léta bývají na panelákových sídlištích nejednou vysloveně k nepřežití. Jakmile slunce vystoupá na oblohu a začne pálit, je to mezi panelovými stěnami příšerné. A zatímco v zimě si to tam díky ústřednímu topení pochvalujeme, za letního horka si zoufáme.

Chtělo by to osvěžení. Ale tušíte, jaké jsou v tomto ohledu ve městech obvykle možnosti. Můžeme si dojít do obchodu pro něco mraženého, můžeme na sebe doma pustit studenou sprchu a v nejlepším případě se můžeme tísnit s jinými lidmi na veřejném koupališti. Takže v tomto ohledu nenabízí ona panelová džungle to, co si mohou dopřávat lidé ve venkovských oblastech, kde je přírody, prostoru a tím pádem i mnohem více příležitostí k ochlazení se.

venkovní bazén

Venkovani a chataři už si tedy v mnoha případech pořídili i to, co si lidé z paneláků nemohou někam před dům postavit. Tedy vlastní bazény. Jistě, tito lidé by si mohli lehce zajít k potoku, řece nebo jezeru, podle toho, co mají v dosahu, a mohli by se osvěžit třeba i někde ve stínu lesa, ale bazény jsou prostě bazény. V těch je čistější voda, větší klid a pohodlí, jsou na dosah ruky, může se k nim přikoupit i lecjaké další vybavení, a to je balada.

venkovní bazén

A že vy máte chatu, ale bazén ještě ne? Pak je na čase, abyste s tím něco udělali. Protože je bazénů v prodeji habaděj, nejednou se dokonce pořádají na bazény do země akce, a tak není důvod, proč si něco takového také nesehnat. Kdybych měl tu možnost, neváhal bych ani na chvíli. A jestli se někdy zmůžu a koupím si aspoň chatu, bude bazén to první, co si tam nechám postavit. Aby mi v létě bylo příjemněji.

Už to v duchu vidím. Venku bude zářit na obloze slunce, bude vát vlahý vánek a já se ponořím do vody a dopřeji si to osvěžení a ten klid… Už aby to bylo.