Skořice se dnes těší velké oblibě, jak v kuchyni, tak v přírodním léčitelství. Skořice má totiž mnoho zdravotních přínosů pro naše tělo a díky její chuti se stává skvělým dochucovacím prostředkem pro různé pokrmy, a to nejen dezerty.
Historii skořice můžeme sledovat až do starověkého Egypta. Tehdy se skořice přidávala do balzamovacích směsí a vonných olejů. I ve středověku se těšila oblibě, byla považována za symbol bohatství a úcty. Obchodovalo se s ní ve velkém.
Skořice je známá pro své zdravotní přínosy. Obsahuje velké procento antioxidantů, které neutralizují volné radikály v našem těle. Snižuje také hladinu cukru v krvi, takže je ideálním kořením pro diabetiky. Má také protizánětlivé účinky, což přispívá k celkovému zdraví našeho organismu. Skořice také pozitivně působí na náš trávicí trakt. Působí proti nadýmání a zažívání
A jak se tedy skořice využívá? Jak už jsme řekli, velké využití má v kulinářství. Ze sušené skořice se připravuje vynikající skořicový čaj. Ten má nejen vynikající chuť, ale je ideální zejména v zimních měsících, protože kořeněná chuť čaje vás dokáže pořádně zahřát.
Skořice jako koření se využívá v západní kuchyni zejména do sladkých pokrmů, třeba do koláčů, sušenek, buchet a dalších dezertů. V indický kuchyni se využívá často jako koření pro dochucení masa a objevuje se v tradičních indických pokrmech. V arabské kuchyni se skořice využívá do pokrmů z masa a rýže. Toto koření se hojně využívá i v nápojích, do různých ochucených káv, moštů nebo do tradičního chia latte.
Kromě kulinářství se skořice využívá také v kosmetickém průmyslu. Bývá běžnou ingrediencí pro pečující kosmetiku, pro různá séra, krémy nebo pleťové masky. Díky svým protizánětlivým účinkům je vhodná zejména pro pleť, která ? trpí na akné. Využívá se také v aromaterapii a přidává se do vonných olejů.