Samonosné schodiště je skvělý společník pro váš lepší život


Když si na Internetu vyhledáte fotografie realizací samonosných schodišť, budete možná překvapeni, kolik možností a různých variací toto téma skýtá. Ne náhodou jsou považovány tyto typy schodišť za ozdobu interiéru v rodinných domech, v chatách, na sportovištích, v obchodních centrech, na úřadech a kdekoli jinde, kde se s nimi jejich tvůrci mohou pochlubit. Výhodou těchto stavebních konstrukcí je také to, že jsou zcela nezávislé na okolním prostředí, nepotřebují žádnou speciální oporu a slouží svému účelu samy o sobě.

chůze po schodech

Samonosná schodiště lze navrhnout z masivního dřeva, z kovu nebo z tvrzeného skla, anebo z kombinace těchto materiálů, a rozhodující volbou pro konečný projektový návrh je obvykle estetický dojem. Z praktického hlediska slouží každé z nich svému účelu naprosto bez chyb a my bychom si mohli také připomenout, že co schodiště, to posilovna.

samonosné schodiště

Navštěvujete rádi posilovny? Víte, že mnoho lidí se jim vyhýbá z toho důvodu, že je tam vydýchaný vzduch, zápach cizího potu a špatně větrané prostory? Přichází tak sice o možnost zacvičit si a udělat něco pro své zdraví, ovšem nutit se do cvičení v prostředí, které nám nesedí, to nemívá dobré výsledky. Zkuste raději využít samonosné schodiště, perfektně poslouží pro posilování dolních končetin v komplexním měřítku, a nejen to, můžete tu provádět i kliky v šikmé poloze hlavou nahoru nebo dolů a procvičovat pomocí leh-sedů břišní svaly. Chůze po schodech je velmi zdravá i pro srdce a krevní oběh, mozek a nervovou soustavu a mimo jiné zlepšuje i náladu.

Samonosným schodištěm v domě získáte krásnou ozdobu domu a také výborného společníka pro lepší životní styl a pevnější zdraví. Můžete se pak vysmát lidem v paneláku, kteří jezdí výtahem, a přitom mají přímo v domě k dispozici vynikající cvičební a posilovací pomůcku, a dokonce zcela zadarmo.