Proti úniku tepla


Jistě jste si všimli, že mnoho majitelů starších rodinných domů zatepluje svoje domy. A má to svůj důvod. Vzhledem k tomu jak všechno začalo zdražovat, lidem začaly chodit vyšší zálohy za plyn, a zdražila samozřejmě i elektřina, a někdy i o stovky procent. Ten kdo topí elektřinou tak musel platit desítky tisíc korun ročně navíc, ale lidé topící plynem na tom nebyli o moc lépe. Jedině lidé kteří topí třeba dřevem neplatili takové sumy, ale i jim se samozřejmě teplo zdražilo.

vata fasáda

Zateplení fasády je jednou z možností jak tepelné ztráty snížit. K zateplení se dá použít třeba vata, ale většina lidí si nakonec vybere fasádní polystyrén 100, který je levnější a rychleji se s ním pracuje. Někdo si dokáže dům zateplit sám, ale mnozí lidé raději využívají služby zedníků, kteří mají práci hotovou v mnohem kratším čase. Jestli hledáte někoho kdo vám dům zateplí, určitě nezapomeňte sledovat recenze u lidí, kteří vám byli doporučeni. Jedině tak se vyhnete problému, kdy si vyberete někoho, kdo nakonec nic neumí.

Pro zateplení domu je výběr opravdu dobrého pracovníka stěžejní, protože kdyby vám dům zateploval někdo kdo to neumí, bude za svitu slunce vidět kdejaká nerovnost, a to opravdu nechcete. Navíc by nebyl dodržený postup, a tak by zateplení nakonec nebylo takové jaké má být. Majitelé starších domů se určitě nemusí bát plísní, bohatě stačí, když budete pravidelně a správně větrat, a pokud máte plastová okna, je dobré se naučit používat i mikroventilaci.

dolary peníze

Nezapomeňte na střechu
I střechu je nutné zateplit, protože i střechou uniká spousta tepla. Vy ho nevyužijete pro sebe, ale topíte zbytečně, a část tepla uteče ven. Je to škoda a stojí to spoustu peněz navíc. Pokud se bojíte že na všechno nebudete mít peníze, zkuste si zažádat o dotace, které jsou aktuálně spuštěny a je možné o ně žádat po účely zateplení i fotovoltaiky.